L’activitat, denominada Biblioteca Humana, ha comptat amb la participació d’una víctima que ha relatat la seua pròpia experiència
Ha programat dos sessions de tallers denominats Biblioteques Humanes dirigits a la població més jove.
L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria d’Igualtat, i gràcies a una subvenció del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat, ha programat dos sessions de tallers denominats Biblioteques Humanes dirigits a la població més jove.
L’activitat ha consistit en unes xarrades a l’alumnat de 1r de Batxillerat i Cicles Formatius de l’Institut Joan Fuster, oferides per l’associació Alanna, en les quals dones víctimes de violència de gènere compten la seua dura experiència personal. «Una vegada més, tornem a confiar en esta associació per la gran feina que realitzen amb les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills.
Tenen una manera de treballar que, a més d’ajudar estes dones a eixir de la seua situació, els oferixen formació i després, elles mateixes, amb els seus testimonis, poden ajudar a altres persones. La xarrada de hui a l’alumnat de l’institut aconseguix que empatitzen i prenguen més consciència del que és patir este tipus de violència i la importància de lluitar contra esta xacra social», ha assenyalat la regidora d’Igualtat, Sari Sáez, qui ha remarcat també la importància d’estes xarrades a la població més jove perquè puguen distingir entre relacions sanes i relacions tòxiques.
La tècnica d’inclusió de l’associació Alanna, Laia Devis, ha explicat la funció de la Biblioteca Humana, que consistix en una campanya de sensibilització dirigida als adolescents, “i que resulta una de les formes més efectives perquè vegen que existixen molts casos de violència de gènere i el que patixen, tant les víctimes com els menors. Els joves han de conéixer esta problemàtica, saber que és ací i que hi ha maneres d’eixir també”.