Sueca suma suports per al futur del Museu Joan Fuster

Charo Tamarit, sotsdirectora general del Llibre, Arxius i Biblioteques i Everilda Ferriol, de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, han visitat la Casa Joan Fuster per estudiar possibles línies de col·laboració amb el consistori.

IMG_1411Sueca, 13/04/2016.Este dimarts, Charo Tamarit, sotsdirectora general del Llibre, Arxius i Biblioteques i Everilda Ferriol, de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, han visitat Sueca per conéixer les instal·lacions del Museu Joan Fuster i reunir-se amb els representants del consistori suecà i del centre amb l’objectiu d’estudiar la possibilitat d’establir ponts de relació entre la direcció general de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i el consistori.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Cultura, Vicent Baldoví; el director del centre, Francesc Pérez Moragón i el director de la Biblioteca Municipal i cronista oficial de Sueca, Joan Antoni Carrasquer, han acompanyat Tamarit i Ferriol durant la seua visita al municipi, en què han pogut conéixer també la Biblioteca Municipal de Sueca, altra important instal·lació cultural de la capital de la Ribera Baixa i els Molins de la Vila, un dels projectes de major envergadura del municipi.

Els representants del consistori i el director del centre van mostrar tots els racons del Museu Joan Fuster a les representants de la Conselleria i van informar-les sobre els treballs que s’han realitzat de classificació i digitalització de l’arxiu de Joan Fuster. Així mateix, Tamarit i Ferriol, que es van mostrar molt ben impressiondes amb el resultat dels treballs del museu, van poder conéixer també tots els productes del merchandising que s’ha preparat per posar a la venda en el moment de l’obertura del Museu.

En el transcurs de la reunió, s’abordaren diferents iniciatives de col·laboració i assessorament, per part de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, en els futurs treballs de classificació i digitalització d’altres sèries documentals com l’obra de creació, la  documentació laboral i la documentació personal i familiar de l’escriptor i assagista suecà. La digitalització i classificació de la sèrie de Correspondència, propietat de la Biblioteca Nacional de Catalunya, està pràcticament acabada.

El director de la Casa Joan Fuster ha assegurat que esta col·laboració és essencial per al futur del museu “Per a la Casa Joan Fuster és molt important comptar amb esta col·laboració, no només pel suport tècnic que significa, sinó perquè amb ella, engeguem una relació més fluïda i establim una sinergia més clara amb altres institucions” ha apuntat el responsable del centre, que afegeix “és una línia de cooperació que ja s’havia iniciat i que es continuarà desenvolupant en diverses direccions”.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, també s’ha mostrat molt satisfeta del resultat de la reunió. “Estem treballant molt per aconseguir el suport d’altres institucions en el futur del Museu Joan Fuster i estem molt contents perquè tots ens estan mostrant la seua voluntat i la plena disposició a col·laborar en este projecte tan important per als suecans i pel País Valencià” ha afegit Tamarit.

En els darrers mesos, han estat nombroses les autoritats i representants d’altres institucions que han visitat i han pogut conéixer el museu com la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; els diputats provincials de Cultura, Cooperació Municipal i Turisme, Xavier Rius, Emili Altur i Pilar Moncho; el director del Museu Valencià d’Etnologia, Francesc Tamarit; el nou director de l’Institut Alfons el Magnànim, Vicent Flor i la cap de serveis de Museus i Patrimoni Moble, Susana Vilaplana. A més a més, està pendent també la pròxima visita del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.