Un centenar de joves participen en el III Fòrum d’Alaquàs

L’alumnat participant, en representació dels centres educatius del municipi, ha traslladat a l’Ajuntament d’Alaquàs les seues inquietuds i necessitats a través d’aquesta iniciativa de participació juvenil

Un centenar de joves dels centres educatius d’Alaquàs han participat el dijous 3 i divendres 4 de febrer en el III Fòrum Jove organitzat pel Departament de Joventut de l’Ajuntament d’Alaquàs junt amb el professorat, alumnat, equips directius i institucions educatives del municipi a través del qual han traslladat a la Corporació Municipal les seues inquietuds i necessitats.

L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, el Regidor de Joventut, Javi Antúnez, el Regidor de Cultura, Fran Evangelista, la Regidora de Serveis Socials, Elena Solís, el Regidor de Serveis Urbans, Sebastián Ruiz, el Regidor d’Urbanisme Jaime Marqués i la Regidora de Comerç, Sandra Conde, han estat presents en el Fòrum per escoltar de primera mà les inquietuds i necessitats de l’alumnat. El primer edil ha “agraït l’interés mostrat per l’alumnat i ha destacat la importància de formar part d’aquest tipus d’iniciatives on intercanviar idees i experiències i debatre sobre els assumptes que els preocupen”, Ha insistit a més que des de l’Ajuntament d’Alaquàs “es treballarà per a continuar promovent aquest tipus d’estructures de participació juvenil i donar solució a les necessitats plantejades”.

40 alumnes de primer, segon i tercer d’ESO dels centres educatius Madre Josefa Campos,

Clara Campoamor i Faustí Barberà.

El Fòrum es va iniciar el dijous 3 de febrer al Castell d’Alaquàs amb la participació de vora 40 alumnes de primer, segon i tercer d’ESO dels centres educatius Madre Josefa Campos, Clara Campoamor i Faustí Barberà. En la sessió, es va posar de relleu la importància que tenen per a la gent jove les activitats i els recursos de temps lliure, el sistema de beques o les ajudes al transport públic. Es va parlar també de la seguretat als parcs públics i de la necessitat de dotar-los d’elements com ara bancs per a persones majors i joves o tindre una il·luminació adequada. Els joves van mostrar interès també pel coneixement i descobriment de la història d’Alaquàs i han proposat l’organització de rutes històriques com una activitat d’oci juvenil. S’han mostrat interessats també en rebre formacions complementàries per a previndre situacions violentes al carrer o entre companys.

El divendres 4 de febrer va continuar amb l’alumnat dels centres Faustí Barberà, Clara Campoamor, Madre Josefa Campos, Mare de Déu de l’Olivar II, Centre Municipal de Formació Francesc Ferrer Martí, Centre de Formació de Persones Adultes Enric Valor. A més dels temes abordats en l’anterior sessió, les persones participants van mostrar el seu interés pels temes relacionats amb la salut mental, les activitats juvenils en festes, els recursos de Biblioteca, el  medi ambient, el transport, l’oci després de la pandèmia, les trobades juvenils, els esports, l’adaptació de persones migrants, la millora de les instal·lacions esportives i l’educació afectivosexual i el racisme. Totes les propostes es tindran en compte per a l’el·laboració del nou Pla Jove.

El III Fòrum Jove d’Alaquàs forma part de les polítiques de joventut posades en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs com una acció per tal d’atendre la diversitat social, econòmica i cultural del nostre territori i garantir la participació i la responsabilitat compartida de les persones joves en la presa de decisions i fomentar al màxim els espais de trobada i de debat. Pretén ser un projecte de participació on el principal objectiu és donar veu a les persones joves, una oportunitat immillorable per a contribuir a l’exercici del dret de les persones adolescents a participar en tot el que els afecta, promovent estructures de participació juvenil i posant en valor el seu dret a opinar i ser escoltats.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.