La unitat d’igualtat del Marítim ha fet 371 atencions presencials en el seu any i mig de vida.

700 persones han participat en diverses accions formatives a les escoles i tallers de formació i empoderament

57.710 habitants (dels quals 29.653 són dones) compten des de fa un any i mig amb un centre de referència que treballa cada dia amb dos tècniques especialistes en l’eradicació de la violència masclista. Es tracta de la Unitat d’Igualtat del Marítim, gestionada per la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, que ha realitzat des del seu inici 371 atencions presencials

Situada a la biblioteca del carrer de la Reina, esta oficina atén a les dones dels barris de la Malva-rosa, Beteró, Cabanyal, Canyamelar, Grau i Natzaret, uns barris que comprenen una població de més de 57 mil habitants. La Unitat d’Igualtat del Marítim té a disposició de la ciutadania una oficina d’informació, orientació i assessorament amb perspectiva de gènere, que informa de recursos socials, jurídics, sanitaris i activitats en matèria d’igualtat i de violència de gènere.

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha recordat que la labor de les dos tècniques d’igualtat que treballen en el Marítim en la detecció i prevenció de casos de violència masclista «és una tasca de carrer», però que també «és important que disposen d’una oficina». En ella compten amb espais per poder fer atencions individualitzades i a més també es duen a terme en les instal•lacions cursos, tallers i xerrades de conscienciació i prevenció a la població dels barris del Marítim.

Pel que fa a les atencions, 269 han sigut individualitzades, 67 han sigut a professionals i 35 a associacions. De les individuals, 259 han sigut a dones (d’estes, 122 han patit violència de gènere) i les deu restants, a homes. Per edats, a persones menors de 18 s’han realitzat tres atencions; de 18 a 28 anys s’han fet 34 atencions; de 29 a 39 anys s’han realitzat 54 atencions; de 40 a 50 han sigut 59 les atencions; de 51 a 65 s’han fet 92 atencions; de 66 a 75 anys se n’han dut a terme 18, i, finalment, a majors de 75 anys han sigut nou atencions. També es pot destacar que 207 atencions han sigut a persones d’origen espanyol.

Pel que fa a les accions de formació, promoció i empoderament, s’han realitzat un total de 12 accions formatives dirigides a centres educatius amb un total de 270 participants i 23 activitats formatives i de creixement personal, amb una participació total de 427 persones. D’altra banda, també s’han fet 58 accions de seguiment de dones que disposen del Servici Telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATEMPRO) del districte del Marítim.

Lozano ha dit que esta oficina és «un pas endavant importantíssim, impensable fa només uns anys». I ha afegit que «la Unitat d’Igualtat de barri és ja un referent, un punt de trobada de dones, homes i entitats, en què s’estan impulsant i promovent accions destinades a fomentar la igualtat, la no-violència i la diversitat».

«Quan des del Govern municipal parlem de la necessitat d’invertir recursos per lluitar contra la violència masclista, ens referim a accions com esta, totalment innovadores i que situen la igualtat com a un eix central de les nostres polítiques», ha conclòs Lozano.

RELACIONAT

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.