El vicealcalde Campillo explica que les obres que s’inicien demà es prolongaran durant quatre mesos, mentre que els treballs de la zona d’accés ja fa tres setmanes que estan en marxa
Comença la primera remodelació integral del Parc Gulliver, amb un pressupost de 800.000 €
L’Ajuntament de València comença demà la primera remodelació integral del Parc Gulliver en els seus més de 30 anys d’història, «sense dubte el parc més emblemàtic per als xiquets i xiquetes de la ciutat i que serà completament rehabilitat per primera vegada des de la seua inauguració», ha explicat el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, que ha visitat les instal·lacions. Les obres es prologaran durant quatre mesos i tenen un pressupost de vora 800.000 euros. A més, coincideixen en els treballs de remodelació de la zona d’accés, que ja fa tres setmanes que estan en marxa, amb un cost de 118.000 euros.
El vicealcalde Sergi Campillo ha assenyalat que amb els dos projectes de remodelació ja en marxa «al llarg d’enguany tindrem un Parc Gulliver totalment remodelat i preparat per a aguantar 30 anys més i que siga de nou una referència per a tots els xiquets i xiquetes de la ciutat», amb un pressupost conjunt de quasi un milió d’euros. D’una banda, fa tres setmanes que estan en marxa els treballs de remodelació de la zona de l’accés al Gulliver, que s’adjudicà per 118.201,57 i tres mesos d’execució. D’altra banda, demà s’inicia la rehabilitació integral de la figura del Gulliver i de l’entorn del parc, amb una inversió de 793.148,76 euros i quatre mesos d’execució. A més s’han de sumar els 32.457,26 euros de la direcció facultativa de l’obra.
«Este parc infantil, el més emblemàtic de la ciutat, necessitava una intervenció molt potent, una rehabilitació integral després de 30 anys d’ús. Per tant, és la primera gran obra del Parc Gulliver des de la seua inauguració», ha ressaltat el vicealcalde Campillo després de visitar les instal·lacions.
Un parc amb més accessibilitat
La situació actual del parc és fruit del pas dels anys (32 des de la seua inauguració) i de xicotetes intervencions que han anat desvirtuant la imatge del conjunt. Per exemple la introducció d’elements urbans impropis, com paviments no planificats a l’obra original però de funció necessària o instal·lacions alienes o mal integrades.
En el projecte es solucionarà la manca d’accessibilitat a la figura, qüestió vertebral hui en dia en el tractament de tot espai públic. També s’actuarà en l’interior de la figura en desús per inundacions periòdiques que impossibilitaven la seua gestió tal com va ser concebuda originalment.
De les obres previstes, el vicealcalde ha detallat que la figura serà rehabilitada completament amb la reparació de la superfície, també de la superfície dels elements complementaris i la substitució de xarxes de grimpar. L’àmbit d’actuació també els elements complementaris (el barret i el sabre) i l’edifici de control i servicis. Estaran inclosos a més, tots els components de l’esmentat recinte, és a dir paviments, mobiliari urbà, enllumenat, senyalística, tancaments i clos, jardineria «amb les imprescindibles àrees d’espera i d’esbarjo que oxigenen la instal·lació, incloent-hi el vas i el tancament».
Les actuacions en interior de la figura contemplen l’adequació de l’espai interior de la figura com a nova zona de jocs per als més menuts «que facilitarà l’estança a les famílies que s’acosten amb menors que no poden pujar al Gulliver»; la substitució del sistema de ventilació i del sistema contra incendis existent; així com la implementació d’un sistema de detecció de fums i d’un major enllumenat; i la substitució de fusteries.
Permeabilitat visual
Dels treballs relacionats amb la urbanització de la zona, destaquen l’habilitació de noves zones d’estança i d’un anell perimetral amb major flexibilitat d’ús, o la creació d’un sistema de rampes i graderies en anell perimetral; mentre que de les obres que afectaran la zona enjardinada cal ressaltar la creació de perímetre subarbustiu florit permetent permeabilitat visual i enriquint la percepció del conjunt (llorers salvatges, magraners ornamentals i albades), eliminant els xiprers que impedeixen visualitzar la figura des de fora.
Més informació de noticies al nostre Periòdic Valencià