“No necessites anar a la lluna, ho tens tot a Xirivella”. Amb aquest senzill i directe concepte, l’Ajuntament de Xirivella activa, en vespres del Black Friday, una nova campanya de suport al comerç local. Il·lustrat amb la imatge d’un astronauta surant en l’espai lunar, el lema anima a comprovar que en els establiments de proximitat es poden trobar la major part d’objectes i serveis oferits en l’univers ‘en línia’ o en la gran ciutat. La cartelleria, que serà present durant la campanya nadalenca en marquesines d’autobús, tanques publicitàries, xarxes municipals i espais comercials de gran concurrència, concentra la seua força conceptual en un únic missatge: “Un xicotet pas per a tu, un gran salt per al comerç local.”
“No necessites escalar l’Everest, compra-ho a Xirivella”
En un altre dels cartells confeccionats s’observa a un escalador amb l’Everest al fons. I en una tercera creació, s’al·ludeix a la gesta del primer vol transoceànic per a conscienciar al públic que en el Mercat Municipal existeix una gran varietat i qualitat de producte. “El comerç de proximitat combina multitud d’avantatges: qualitat, preu, tracte personal, benefici per al municipi, creació d’ocupació i incentiu per a aconseguir l’excel·lència”, reflexiona l’alcalde Michel Montaner. “És temps d’apostar pel local, és temps de revisar les nostres pautes de consum i redescobrir les nostres botigues i negocis”, afig.
Més de 400 negocis oberts al públic
Amb una població pròxima als 30.000 habitants censats, Xirivella compta amb més de 400 establiments i serveis oberts al públic. Aquesta nova acció promocional coincidirà en el temps amb la campanya ‘20×50’, una iniciativa que posarà en circulació centenars de targetes regale per valor de 50 euros distribuïdes per l’Ajuntament per a afermar la relació entre públic i comerciants. “Sabem que el comerç local ho està passant malament, però no tractem d’impulsar mesures caritatives sinó de potenciar les vies de trobada i sensibilitzar sobre la importància d’un teixit comercial viu”, declara la regidora de Comerç, Isabel Torres. Perquè, com va dir Galeano, “molta gent xicoteta, en llocs xicotets, fent coses xicotetes, poden canviar el món.”